Za oknami lato w pełni. Jednym ze sposobów na upał jest picie jogurtów. Ochładzają organizm, są orzeźwiające i dodają energii. Dla poszukiwaczy cienia w środku upalnego miasta Starbucks® przygotował absolutną nowość – Yoghurt Frappuccino®. Już od 8 lipca wszyscy miłośnicy Starbucks®, którzy mają ochotę na coś innego niż kawę, będą mogli poczuć chłodzącą moc delikatnego jogurtu połączoną ze słodyczą musu ze świeżych owoców. Do wyboru w dwóch wyjątkowych jogurtowo-owocowych smakach: Red Berry Yoghurt Frappuccino® i Banana Yoghurt Frappuccino®.
Słodkie i przepyszne owocowe trio – Red Berry Yoghurt Frappuccino®
Kto nie lubi orzeźwiających koktajli przygotowywanych ze świeżych owoców? Red Berry Yoghurt Frappuccino® to podbijające smakiem podniebienie połączenie truskawek, malin, żurawiny oraz aksamitnego jogurtu. Zmiksowany z jogurtem słodki owocowy mus idealnie gasi pragnienie i jest świetnym uzupełnieniem leniwych przechadzek w letnie dni.
Bananowy zawrót głowy z Banana Yoghurt Frappuccino®
Chcesz odsapnąć, na chwilę schować się przed letnim skwarem? Spróbuj Banana Yoghurt Frappuccino®. To nowy napój przygotowywany z musu z najbardziej dojrzałych bananów i przepysznego jogurtu. Blendowane z jogurtem owoce tworzą perfekcyjną kremową kombinację, rozpieszcząją zmysły i dodają słodyczy każdej słonecznej chwili.
Rodzina Frappuccino® się powiększa
Frappuccino® to napój znany fanom Starbucks® od dawna. Pomysł na Frappuccino narodził się kilkanaście lat temu w Santa Monica w Kalifornii dzięki baristom i klientom Starbucks®. To właśnie klienci prosili pracowników tamtejszej kawiarni o to, by stworzyli dla nich napój na zimno z kruszonym lodem. A więc bariści, chcąc spełnić życzenia gości, zaczęli miksować Iced Latte czy Iced Mochę. W taki sposób przyrządzono najbardziej rozpoznawalny na świecie napój – Frappuccino®. W 1995 roku Frappuccino® na stałe wprowadzono do oferty Starbucks®. Dotychczas można było spróbować kawowego lub mlecznego Frappuccino®, bawić się smakami, dodawać syropy: waniliowy, karmelowy, czekoladowy, orzechowy, malinowy, miętowy, Irish Cream czy migdałowy, poprosić o bitą śmietanę albo słodką polewę. Rodzina blendowanych napojów Starbucks® powiększy się o jogurtowo-owocowe koktajle – Yoghurt Frappuccino® już od 8 lipca.
Przyjdź do kawiarni i zakochaj się w nowym Yoghurt Frappuccino®!
dostarczył infoWire.pl


